به گزارش عصر بشاگرد به نقل از خبرگزاری مهر:با رسیدن به آخرین روزهای تابستان و پایان گرمای ۴۸ و ۵۰ درجه و رطوبت ۹۵، هرمزگان میزبان کارگران فصلی است. بسیاری از افراد جویای کار به امید مشغول شدن در پروژه های ساختمانی و کشاورزی راهی شهرهای استان هرمزگان می شوند که در این بین بندرعباس و میناب بیشترین پذیرش افراد جویای کار را دارند.
میناب به دلیل کشت خارج از فصل محصولات کشاورزی بیشترین مقصد بیکاران و مهاجران جویای کار از استانهای دور و همسایه است. شهرهای جنوبی کرمان و شهرستانهای همجوار سیستان و بلوچستان با استان هرمزگان بیشترین مسافران به هرمزگان را دارد. آنچه در این بازه زمانی تا پایان سال در استان رخ می دهد افزایش نرخ بیکاری و ایجاد معضلات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی برای مردم منطقه است.
مسئول جهاد کشاورزی هشتبندی از آغاز مهاجرت بیش از ۱۵ هزار نفر مهاجران فصلی جویای کار به منطقه هشتبندی خبر داد.
رحمت الله عباسی راونگی مسئول جهادکشاورزی هشتبندی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ۱۵ هزار نفر مهاجران فصلی چویای کار به منطقه هشت بندی مهاجرت می کنند، بیان کرد: به دلیل وجود هزاران هکتار اراضی کشاورزی حاصلخیز در منطقه هشت بندی که زمینه مناسب کار و اشتغال را برای افراد بیکار فراهم نموده است باعث گردیده است امسال نیز همانند سال های گذشته از اواخر تابستان شاهد ورود کشاورزان فصلی جویای کار به این منطقه باشیم.
وی در ادامه افزود: ورد مهاجران که از شهریور ماه آغاز شده است تا نیمه مهرماه ادامه دارد.
مسئول جهاد کشاورزی هشت بندی در ادامه تصریح کرد: اغلب افراد جویای کار بیکاران محروم شهرستان های جنوبی استان کرمان شامل قلعه گنج، منوجان و کهنوج و همچنین افراد جویای کار شهرستان های شرقی استان هرمزگان نظیر شهرستان های رودان و بشاگرد و بیکاران بخش های سندرک و جغین می باشند که برای کسب و کار در مزارع کشاورزی با خانواده های خود به هشت بندی مهاجرت می کنند.
وی در ادامه افزود: فعالیت کشاورزی در بازه زمانی شهریوماه تا اردیبهشت ماه سال آینده می باشد که به مدت ۹ ماه کشاورزان به کشت و زرع در مزارع کشاورزی می پردازند.
عبارس راونگی در ادامه اضافه کرد: جمعیت این مهاجران بیش از پانزده هزاز نفر می باشد که این جمعیت علاوه بر جمعیت فعال کشاورز خود منطقه هشت بندی می باشد.
وی در ادامه افزود: کشاورزان مهاجر ۹۰ درصد آنها به صورت کارگری و برزگر بر روی اراضی کشاورزی به فعالیت می پردازند و ۱۰ درصد آنها خود زمین کشاورزی اجاره و به کشت و زرع می پردازند.
مسئول جهاد کشاورزی هشت بندی در ادامه افزود: کشاورزان محصولاتی نظیر خیار سبز، گوجه فرنگی ، پیاز ، هندوانه ، کدو ، فلفل ، و لوبیا سبز در اراضی خود کشت و تولید می کنند.
عباسی راونگی در ادامه افزود: منطقه هشتبندی در مجموع دوازه پانصد هکتار اراضی کشاورزی و بیش از ۳ هزار اراضی باغی داردکه بخش عمده ای از محصولات صیفی خارج از فصل کشور در این منطقه تولید می شود.
وی در پایان افزود:در سال گذشته کشاورزان در مجموع بیش از ۲۵۰ هزار انواع صیفی جات تولید و به بازار مصرف عرضه کردند.